Tuesday, October 25, 2011

Salt Lake City, rahvuste esitlus, jalgpall, Kennecot vasekaevandus

Nii oligi - pika n2dalavahetuse (kolmep2evane koolivaheaeg) ekskursioonid viisid meid Salt Lake City'sse Utah Kapitooliumisse (osariigi valitsus), Loganis ameerika jalgpalli vaatama ja Kennecoti vasekaevandusse. Lisaks v6tsime ise ette oma ryhma (21 inimest) rahvuste peo, kus k6ik 12 riiki/rahvust enda maad esitlesid. 2 eestlast n2itasid k6rget :) IKT taset T. Padari (Welcome to Estonia) muusikaga videot n2idates, pakkusid k6igile kohaliku hapupiimaga kama ja yritasid Oige ja vasemba tantsu 6petada. Kas pole originaalne?
Vasekaevandus...ja veel maailma suurim...6petlik. V2lja n2gi nagu l6putu Kirde-Eesti kaevandus, ainult sygavuseks olla m66detud kohati yle kilomeetri. Pahupidip66ratud m2ed nagu ikka, kymnete tonnide raskused kallurid jm masinad paistavad k2rbestena. Muuseumi poest ostsid 12 rahvuse esindajad kokku hunniku disainitud vaske, eks n2is, kas lennujaamade v2ravad neid enda kylge ei naksa.
Jalgpallimatshil oli l66gastav loll olla: kuna reegleid ei teadnud ja mehed platsil nii kiiresti kui meil yhte palli taga ei ajanud, l2ksin 1. poolaja l6pul suuremate syymekateta hotelli siruli. Aega unelemis6nneks siin ju tihti ei pakuta.

1 comment:

  1. Juba täpitähed kadunud. Pea see eesti keelgi läinud on:) Ja nii saavadki teist amid

    ReplyDelete