Wednesday, October 12, 2011

Koopad, kanuuretk ja omasse elementi

Nädalavahetuse ekskursioonid toimusid linnukaitsealale (Birgham) ja Timpanogose koobastesse, veidi vaba aega saime ka Salt Lake City's (ca 2 tundi sõitu Loganist). Koopad olid suhteliselt kõrgel mägedes (ronisime ca tunni), 6700 jalga kõrgusel (no, vist ca 2100 m merepinnast). Imeliste moodustiste imetlemise kõrval ei jõudnud ära oodata, millal stalagmiit stalaktiiti embab. Aga Tai õpetajatele oli sealne lumetötsak nende elu esimene lumi. Kas teie arust saab olla kedagi, kelle jaoks lumi nii palju rõõmu valmistab?
Kanuuretk märgalal oli ka paljudele esimene mõlaga vehklemine vee peal. See on selle poolest huvitav, et isegi kui oskajam püüab edasi j(s)õuda, oskab oskamatum kõigest jõust vastusuunas vehkida. Aga ilusa loodusega ja hea ilmaga jäid kõik rahule.

Esimene koolipäev oli sooja vastuvõtuga ja üllatav. Väike test: Kumma maa põhikooliga on tegu, USA (Utah state) või Eesti?
Õpilased (6.-7. kl!) ei püüa tunnis üldse käratseda; paljud õpilased soovivad ainealaselt lisa küsida, hoides kätt kannatlikult kasvõi minuteid üleval; Hoolimata (selle kooli) vaid 3 minutilistest (!) vahetundidest õpilased ei hiline (söögivahetund 30 min); õpilaste väikseid kodutöid kontrollib õpetaja iga päev; kes pidevalt jännis, jääb peale tunde või saadetakse nõustaja juurde; igal hommikul on nn power-up pooltund (ehk ca klassijuhataja tund), mil õpetaja jälgib edasijõudlust; ... Küll tahaks ka, et eestlaste tuimad lapsed :) tahaks nii palju küsida ja viitsiks kätt suu kinni ülal hoida.
Nojah, eks me olime esimesel päeval natuke välismaised staarid ka. Kõige populaarsemad küsimused õpilastelt Eesti kohta tundusid olevat: Mis keelt te räägite? Mida te sööte? Meie, 2 kõhna eestlast pidime tõestama, et me üldse midagi seal kaugel maal sööme. Muidu jäävadki arvama,et me ainult külmetame, ise sealjuures vene keeles oma vaese elu üle vandudes.
Timpanogos koopad ja SpringCreek põhikool (6.-7.kl ainult) on PhotoPeach

1 comment: